Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

luni, 18 februarie, 2013

Despre meteoritul din Urali, cu Mitropolitul Teofan de Celiabinsk

Vă prezentăm mai jos un mesaj transmis de Mitropolitul Teofan de Celiabinsk, în urma exploziei meteoritului din Urali, care a avut loc ieri, 16 februarie 2013:
„Dragi frați și surori!
Lucururile care s-au întâmplat ne amintesc că tot ceea ce există în lume este departe de a fi în puterea omului.
Oricare ar fi observaţiile legate de corpurile cereşti, nimeni nu este capabil să prezică cu precizie absolută în ce timp și în ce loc se întâmplă un astfel de eveniment.
Știm din Scriptură că Domnul, cu ajutorul unor astfel de lucruri, le trimite oamenilor semne și avertismente. Cred că nu numai pentru locuitorii din Urali, ci pentru întreaga omenire, ploaia de meteoriţi este o reamintire a faptului că trăim într-o lume fragilă și imprevizibilă.
Dar, un fenomen natural nu este un motiv de panică și de disperare. De fapt, niciun dezastru natural, nici-o boală, nici chiar moartea, nu ne poate despărţi de Dumnezeu. Singurul rău real în lume este păcatul. Iar pericolul care a trecut ar trebui să ne facă să ne gândim şi să medităm: „Fiți atenţi la lumea voastră interioară, re-examinaţi-vă viaţa personală! Amintiţi-vă de câte ori vă rugaţi, când aţi fost ultima dată la Biserică, ce reprezintă viaţa voastră în lumina poruncilor lui Dumnezeu!”.
Postul Mare nu a început încă, dar trebuie să fim pregătiţi pe plan intern, încă de astăzi. Eu vă cer, pentru câteva ore, să manifestăm seriozitate spirituală, unitate în rugăciune, și veţi primi astfel şi ajutor psihologic.
Este încurăjător faptul că Domnul nu a lăsat să trăim consecinţe mai grave și trebuie să fim recunoscători pentru mila Sa.
Domnul apără turma noastră din Uralii de sud și pe noi, de toate relele și nenorocirile, și El ne întărește în credinţa şi dragoste”.

www.lacasuriortodoxe.ro