Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:00, miercuri, 23 ianuarie, 2013

Cuviosul Antipa de la Calapodeşti serbat la mănăstirea Suruceni

7137_1327319185_870

An de an tot mai mulţi creştini îşi îndreaptă paşii spre mănăstirea Suruceni pentru a-l prăznui pe Cuviosul Antipa. Mai bine de un deceniu o parte din sfintele sale moaşte au fost aduse în acest sfânt aşezământ, iar de atunci acest sfânt a început a fi cunoscut şi serbat de credincioşii noştri.

Sărbătoarea a început cu slujba acatistului, după care a urmat Sf. Liturghie, oficiată de către un sobor de preoţi în frunte cu Prot. Mitr. Anatolie Stefanov, protopop de Ialoveni.

De fiecare dată oaspeţii sunt aşteptaţi cu mult drag de către maica stareţă Egumena Epistemia, care ne-a relatat următoarele: “Sfântul Antipa, prin partea din moaşte adusă la mănăstirea noastră, a fost readus acasă. Este un sfânt pe care îl simţim în sfintele rugăciuni şi ajută nespus de multă lume, mijlocind pentru diversele nevoi şi neputinţe ale rugătorilor în faţa Tronului Ceresc. Nu noi chemăm lumea, dar sfântul îndeamnă numeroşi credincioşi, care poposesc nu doar în ziua serbării, dar în fiece săptămână”.

Creştinii dreptmăritori au avut posibilitatea a se închina cinstitelor moaşte, participând şi la un Te Deum de sănătate, după care a urmat o agapă.