Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:52, joi, 30 august, 2012

Cursanţii au depus jurământul faţă de Patrie

În dimineaţa zilei, într-o atmosferă festivă, peste o sută de cursanţi ai Academiei Militare “Alexandru cel Bun” au depus jurământul faţă de Patrie. Evenimentul s-a desfăşurat în scuarul Catedralei Mitropolitane în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Apărării al Republicii Moldova în frunte cu domnul general de brigadă Vitalie Stoian.

Cursanţii au primit binecuvântarea soborului de preoţi militari, condus de către Prot. Corneliu Dobrogeanu, preşedintele Departamentului Mitropolitan pentru Relaţii cu Forţele Armate, din care au făcut parte Prot. Gheorghe Gavriliță, Pr. Alexandru Gavriliță, Pr. Ioan Tudoreanu, Pr. Nicolae Andrieș, Pr. Teodor Spătaru.

Tinerii militari au fost încurajaţi de slujitorii Bisericii să fie fii vrednici ai neamului şi ai ţării şi să fie gata mereu să stea în apărarea Credinţei şi a Patriei. La fel, cursanţii au fost îndemnaţi ca întotdeauna să-şi pună nădejdea întru Domnul, care este scut de nădejde tuturor celor care luptă pentru adevăr şi pentru dreptate.

Preoţii militari au primit mulţumiri din partea reprezentanţilor Ministerului Apărării pentru asistenţa spirituală permanentă pe care o acordă militarilor şi pentru îndemnurile ziditoare pe care le fac de fiecare dată.

Amintim că pentru prima dată, au depus jurământul şi câteva domnişoare.