Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:08, luni, 19 ianuarie, 2015

Credincioșii au celebrat Botezul Domnului

În ziua în care suflarea Ortodoxă prăznuiește Botezul Domnului, enoriașii Catedralei Centrale din Chișinău s-au reunit în rugăciune la un serviciu divin praznical oficiat de către Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir.

După ce s-au rugat Mântuitorului, proslăvindu-L și cerându-I mila și ajutorul, creștinii au mers în Scuarul Catedralei, unde au așteptat cu multă evlavie să ia Agheazmă, trăind cu aleasă duhovnicie momentul în care Vlădica Vladimir a sfințit apa.

Tradițional, evenimentul a fost marcat și de prezența ostașilor Armatei Naționale, care au tras câteva salve în aer în cinstea măreței sărbători.

***

Botezul Domnului se mai numeşte şi „Arătarea Domnului”, „Descoperirea Cuvântului Întrupat”, „Epifania” sau „Teofania”, deoarece aduce aminte de momentul când Mântuitorul Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, prilej cu care s-a arătat lumii Sfânta Treime. Unul din scopurile pentru care Hristos S-a botezat a fost acela de a Se face model pentru noi, căci viaţa noastră duhovnicească începe prin Taina Botezului, aşa cum lucrarea de mântuire a lumii a început prin Botezul lui Hristos, după care au urmat toate celelalte, adică Patimile, Răstignirea, Învierea şi Înălţarea.