Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:35, miercuri, 10 aprilie, 2013

Colaborare între Direcția pentru protecția drepturilor copilului și Protopopiatul sectorului Centru al capitalei

IMG_0419

Postul cel Mare este un demers la fapte bune și la grijă față de cei aflați în boală și în dificultate. Astfel, în toiul postului Protopopiatul I Chișinău a stabilit un parteneriat de colaborare cu Direcția pentru protecția drepturilor copilului din sectorul Centru al capitalei.

Acum două săptămâni a avut loc o întrevedere între aceste două instituții, iar la 9 aprilie a fost programată o primă acțiune de caritate.
Evenimentul s-a desfășurat în sala de festivități a Preturii din sector, adunând peste 35 de beneficiari ai direcției. Manifestarea a fost binecuvântată de către părintele protopop Vadim Cheibaș și un sobor de preoți prezenți la acțiune.
A urmat un cuvânt duhovnicesc a părintelui Vadim, în care s-a referit la boală și suferință, precum și la familiile socialmente-vulnerabile din inima capitalei. În acest sens părintele protopop a elucidat intenția protopopiatului, în care intră peste 20 de parohii, să îngrijească mai multe familii cu copii țintuiți la pat, dar și care au nevoie de ajutor.
S-a propus organizarea unor activități comune: festival de cântece pascale, pelerinaje la mănăstiri și concursuri religioase.
Dna Lidia Ștefăneț, șefa Direcției, a mulțumit din suflet preoților prezenți pentru dragoste plină de dăruire față de beneficiarii instituției, menționând că aceste familii au nevoie, în primul rând, de consiliere duhovnicească.
La final s-au împățit produse alimentare pentru 35 de familii cu copii invalizi, acțiune de caritate la care au contribuit câteva biserici din cadrul protopopiatului: Catedrala Mitropolitană, Catedrala „Schimbarea la Față”, bisericile „Sf. Nicolae”, „Sf. Pantelimon”, „Tuturor Sfinților”, „Întâmpinarea Domnului” şi „Sf. Haralambie”.