Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:04, marți, 8 ianuarie, 2013

Bucurii de Naşterea Domnului la Centrul municipal „Viitorul”

Centrul comunitar „Viitorul” de pe str. Munceşti a capitalei adună zeci de copii şi tineri. Aici fiecare îşi găseşte de lucru. Desen, sculptură, dans, şah sunt doar câteva din activităţile centrului municipal în care sunt implicaţi micuţii din familii nevoiaşe.

De Naşterea Domnului, cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, câteva biserici din capitală au oferit daruri pentru mai bine de o sută de învăţăcei. Astfel, bisericile „Sf. Lazăr”, „Sf. Haralambie” şi „Întâmpinarea Domnului” au colectat jucării, dulciuri, rechizite şcolare etc., care au fost aduse în centru tocmai de sărbătoare.

De Naştere copiii s-au pregătit minuţios. Veronica Trofim, voluntar în cadrul centrului din partea Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi, a organizat un program artistic prin care s-a adus slavă Pruncului Hristos. Apoi elevii au primit cadouri şi li s-a oferit o masă caldă.

Părintele Nicolae Tudoreanu de la biserica „Sf. Lazăr” a venit cu un cuvânt de învăţătură, elucidând măreţul praznic al Naşterii Mântuitorului, după care copiii dimpreună cu părinţii au primit binecuvântarea slujitorilor prezenţi.