Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:30, joi, 12 septembrie, 2013

Bucurie duhovnicească la Sfânta Mănăstire Ciuflea

Întâmpinat de Arhiereii Mitropoliei Moldovei, de obștea Sfintei Mănăstiri Ciuflea, în frunte cu Preacuviosul Părinte Nicolae Roșca și zeci de pelerini, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala așezământului monahal.

Acest serviciu divin a fost prilejuit de aniversarea a cincisprezece ani de slujire arhierească a Prea Sfințitului Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, care a prăznuit acest frumos eveniment într-o atmosferă de aleasă veselie duhovnicească dimpreună cu confrații slujitori și numeroșii pelerini.

Totodată alături de PS Episcop Anatolie și ÎPS Arhiepiscop Savva de Tiraspol și Dubăsari a celebrat optsprezece ani de când și-a început ascultarea arhipăstorească.

După Liturghie, Vlădica Vladimir a oficiat un Te-Deum de sănătate, iar mai apoi s-a adresat cu un cuvânt de felicitare către Prea Sfințitul Episcop Anatolie, urându-i ani mulți și numeroase realizări fructuoase în treapta de Arhipăstor al slujitorilor și credincioșilor din Eparhia de Cahul și Comrat.

Înalt Prea Sfințitul Mitropolit a venit cu un cuvânt de felicitare și către întreaga Episcopie condusă de către Vlădica Anatolie, cu ocazia sărbătoririi zilei înființării acesteia în forma și componența cunoscută astăzi.

La popas aniversar, PS Episcop Anatolie a fost decorat cu o aleasă distincție Patriarhală, dar și cu un Ordinul Mitropolitan în semn de prețuire a muncii sârguincioase depuse de Preasfinția Sa pe ogorul Domnului.

Vlădica Anatolie a mulțumit Mitropolitului Vladimir pentru cinstea acordată și a menționat că nădăjduiește la mila Bunului Dumnezeu pentru a putea fi și mai departe de folos Bisericii strămoșești.

Totodată, cuvinte de felicitare au fost adresate și Înalt Prea Sfințitului Arhiepiscop Savva, căruia i s-a urat multă înțelepciune și hotărâre neclintită întru înfăptuirea tuturor faptelor cele bune și de folos pentru sufletele credincioșilor.

Mai târziu, Vlădica Vladimir a decorat ctitorii care au depus eforturi pentru amenajarea străzilor în perioada vizitei Preafericitului Patriarh Kiril în Moldova.