Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:47, luni, 1 octombrie, 2012

Biserica “Sf. Irh. Nicolae” din s. Cușmirca, r. Șoldănești, în strai de sărbătoare

Suflarea creștinească a satului Cușmirca din raionul Șoldănești, s-a adunat cu mic, cu mare la biserica “Sf. Irh. Nicolae” din localitate pentru a-l întâmpina cu deosebită bucurie pe Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir.

Slujba arhierească a fost prilejuită de recenta renovare a sfântului lăcaș, fapt pentru care, părintele paroh Prot. Mitr. Ioan Motângă, s-a învrednicit de o înaltă distincție bisericească – dreptul de a sluji Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Heruvic. Pe lângă Sfinția Sa, mai mulți preoți din Protopopiat au fost menționați cu importante decorații pentru munca depusă spre binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Serviciul divin a fost unul deosebit și pentru tânărul Alexei Pozdircă, acesta învrednicindu-se de hirotonire în treapta diaconească, prilej cu care a adus alese mulțumiri Înalt Prea Sfinției Sale pentru cinstea acordată, mărturisind că este gata să-și dedice viața pământească spre slujire Mântuitorului și spre propășirea credincioșilor.

După Liturghie, soborul preoțesc în frunte cu Vlădica Vladimir, urmat de numeroșii credincioși, a înconjurat biserica cu citirea Evangheliei, iar mai târziu Arhiereul a săvârșit un Te-Deum de mulțumire pentru buna încheiere a slujbei și pentru întărirea tuturor binefăcătorilor care au contribuit la reamenajarea sfântului lăcaș.

Adresându-se poporului binecredincios, Vlădica Vladimir a felicitat pe toți cei prezenți cu ocazia acestui deosebit eveniment pentru comunitatea bine-credincioasă din Cușmirca, menționând că astăzi a fost celebrat frumosul rezultat al unirii și conlucrării între oameni, care s-a materializat prin redarea splendorii de odinioară a bisericii din sat. Înalt Prea Sfinția Sa a apreciat deosebit truda depusă de părintele Ioan spre realizarea acestui binecuvântat țel, exprimându-și speranța că și în continuare, Sfinția Sa, dimpreună cu credincioșii va munci cu aceiași dăruire și osârdie. Totodată, Ierarhul s-a arătat bucuros că la biserică au venit atât de mulți copilași, pe care i-a îndemnat să studieze religia în școală și să vină în fiecare duminică și sărbătoare pentru a cere ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu, spre a crește mari și feriți de primejdii.

La final, Înalt Prea Sfinția Sa a împărțit credincioșilor iconițe și cărți de rugăciuni.