Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:12, vineri, 1 noiembrie, 2013

Biserica Ortodoxă Rusă se opune controlului naşterilor

Un înalt cleric ortodox rus şi-a manifestat opoziţia fermă împotriva controlului naşterilor în regiunile predominant musulmane din Rusia.

Preşedintele Departamentului Patriarhiei Ruse pentru relaţiile dintre Biserică şi societate, Vsevolod Chaplin a spus:

“Rusia poate avea un viitor doar ca o comunitate a tuturor oamenilor care o crează şi care s-a format de-a lungul veacurilor. De aceea, popoarele din Caucaz care joacă un rol important în viaţa şi istoria Rusiei moderne trebuie să se dezvolte liber, incluzând aici libertatea de a da naştere la câţi copii socotesc oamenii că e necesar. ”

Clericul a spus că problema migraţiei legale şi ilegale este una foarte acută, dar această problemă nu trebuie să ducă la radicalism populist neroditor.

Afirmaţia oficialului patriarhal rus vine ca răspuns la chemarea liderului politic ultra-naţionalist Vladimir Jirinovski care a spus că în regiunile din Caucaz ar trebui instituit controlul inaşterilor şi că aceste locuri ar trebui înconjurate cu garduri cu sârmă ghimpată, iar cei care au prea mulţi copii ar trebui amendaţi. Liderul Partidului Liberal Rus, Serghei Mitrokin, a sugerat chiar ca Jirinovski să fie judecat pentru nazism.

www.doxologia.ro