Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:25, luni, 2 martie, 2015

Biserica Ortodoxă Rusă: Opriţi imediat teroarea şi garantaţi siguranţa populaţiei creştine!

Despre evenimentele tragice actuale de pe teritoriul creştinilor asirieni din nord-estul Siriei

Declarația Serviciului de Comunicare al Departamentului de Relații Externe Bisericeşti al Patriarhiei Moscovei 

„Biserica Ortodoxă Rusă îşi ridică din nou vocea, ca urmare a tragicelor evenimente care au loc astăzi pe teritoriile populate de creștinii asirieni, în nord-estul Siriei.

În octombrie 2014, trei creştini din satul asirian Tel Tamer au fost răpiți de extremiști. Luptătorii organizației teroriste numite „Statul Islamic” au pornit, pe 23 februarie, o ofensivă armată împotriva satelor creștine de pe malurile râului Khabur. Invadând orașele, extremiștii s-au angajat în atacuri de mare cruzime asupra creștinilor. Rebelii au răpit peste o sută de asirieni, au incendiat cel puțin patru biserici, în diferite sate. Potrivit informațiilor pe care le avem, ostaticii au fost duşi în Munții Abdul Aziz. Mai mult de 500 de familii creștine au fugit în oraşele Hassakeh și Qamishli din apropiere. Refugiații nu au timp să-şi ia cu ei nici măcar strictul necesar.

Creștinii sunt populaţia cea mai vulnerabilă în faţa ameninţării extremismului. Grupurile rebele şi-au stabilit obiectivul de a eradica complet Creștinismul din teritoriile pe care le controlează, utilizând în acest scop teroarea, execuțiile, cruzimea, răpirile, profanarea altarelor și distrugerea de biserici. Sub masca sloganurilor islamice, se străduiesc să elimine complet prezența creștină în regiune. Consecințele acestui dezastru vor fi iremediabile.

Biserica Ortodoxă Rusă condamnă cu fermitate actele barbare de violență împotriva creștinilor. Vom continua să-i îndemnam pe toți liderii politici ai lumii și organizațiile internaționale să-i apere pe creștinii persecutați. Opriţi imediat teroarea și garantaţi siguranța populației creștine care trăiește pe tărâmurile biblice ale Orientului Mijlociu de aproape două milenii, și a altor minorități etnice și religioase.

Ne exprimăm solidaritatea cu surorile şi frații noştri în Hristos şi sperăm că comunitatea internațională îşi va îndrepta, în cele din urmă, atenţia asupra acestor infamii și va lua măsuri imediate în apărarea creștinilor persecutați”.

www.lonews.ro