Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

luni, 4 noiembrie, 2013

Biserica ortodoxă de la World Trade Center va fi reconstruită

La 12 ani de la distrugerea Bisericii Ortodoxe Sfântul Nicolae de lângă World Trade Center, la prăbuşirea Turnurilor Gemene din New York, după atacul terorist de la 11 septembrie 2001, s-au elaborat noile planuri ale bisericii care va fi reconstruită.

“Dorim ca oamenii să simtă că aici este casa lor” a spus Pr. Mark Arey, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei greceşti ortodoxe de America.

Un mare arhitect spaniol, Santiago Calatrava, care a proiectat şi noul Centru de transport al World Trade Center, va proiecta şi biserica. Aici se va afla şi un centru de meditaţie şi rugăciune non-denominaţional, unde cei care au pierdut pe cei dragi în atacul terorist îi vor putea plânge.

Vechea biserică, distrusă de atac, era una simplă. Acum însă noile proiecte arată o Biserică luminoasă, inspirată din Aghia Sophia de la Constantinopol, catedrala simbol a creştinătăţii şi din Biserica Chora din acelaşi oraş.

Design-ul trebuie să îndeplinească două criterii: să arate ca o biserică grecească ortodoxă, dar şi să se încadreze în împrejurimile Zonei Zero (Ground Zero).

Biserica ortodoxă greacă din Statele Unite strânge deja fonduri pentru construirea acestei biserici.

www.doxologia.ro