Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 24 octombrie, 2014

Arheologii bulgari descoperă centura unui războinic care apără o bazilică istorică

Arheologii care excavează o fortăreață în apropierea orașului de nord-est al Bulgariei, Dobrici, au descoperit câteva obiecte din bronz – elemente ale unei curele (centuri) care a aparținut unui războinic bulgar, conform unui raport de ultimă oră al jurnalului Standart.

Arheologul Boyan Totev le-a spus jurnaliștilor că aceasta este prima astfel de descoperire a arheologilor bulgari.

„Aceasta este doar o parte, și ne așteptăm să găsim catarama”, a spus el. „Elementele sunt realizate din bronz și sunt datate la sfârșitul secolului al IX-lea dupa Hristos. Centura a aparținut unui soldat de rang mediu și era decorată cu motive florale”, informează publicația bulgărească Novinite.

Directorul Muzeului regional de Istorie din Dobrich, Kostadin Kostadinov, le-a spus jurnaliștilor că cetatea a fost, probabil, construită pentru a proteja bazilica descoperită deja în apropiere. Întreaga zonă este un sit dedicat cultului, iar arheologii bănuiesc că săpăturile suplimentare vor duce la găsirea unor artefacte și clădiri religioase.

La începutul acestui an, în același loc, arheologii au excavat o comoară bisericeasca, constând din monede bizantine de bronz.

www.lonews.ro