Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:11, miercuri, 11 septembrie, 2013

Activitate pastoral-misionară în Armata Națională

Recent, la inițiativa grupului de preoți militari condus de către Prot. Mitr. Gheorghe Gavrilița, în cadrul Brigăzii de Infanterie Motorizată nr. 2 din Chișinău au fost organizate mai multe activități cu caracter educativ-religios, la care au participat militarii în termen.

Astfel ostașii au făcut curățenie în sfântul lăcaș și în curtea acestuia, după care au participat la un Te-Deum prilejuit de începerea noului an bisericesc, au ascultat un cuvânt de învățătură și de întărire și au primit în dar câte o cruciuliță pe care să o poarte mereu la piept.

În continuare, biserica din cadrul BIM 2 a fost vizitată de către Șeful Marelui Stat Major, Domnul Colonel Igor Gorgan și mai mulți ofițeri din comandament.

Domnul Gorgan a fost familiarizat de către Părintele Gheorghe Gavrilița despre activitățile din cadrul parohiei și implicarea slujitorilor Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove în educarea Ortodoxă și Patriotică a apărătorilor țării.

În seara zilei, la biserică a poposit și o delegație americană din statul Carolina de Nord, care a avut posibilitatea să afle mai multe despre colaborarea dintre Biserică și Armată și despre impactul benefic al educației religioase printre militari.

Numărul tot mai mare de acțiuni comune dintre cele două instituții indispensabile ale societății ne vorbește de eficiența colaborării și despre dedicația cu care preoții militari își îndeplinesc misiunea, lucru ce promite realizări și mai mari, pe termen lung.