Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:47, luni, 16 noiembrie, 2015

Seminar teoretico-practic a profesorilor de religie la Teleneşti

DSC00193

Gimnaziul “Mihai Eminescu” din orășelul Teleneşti, a găzduit Seminarul teoretico-practic al profesorilor de religie cu tema „ Religie– integritate didactică orientată spre formarea elevilor de a atinge idealul vieții de creștin”.

Cu un cuvânt de încurajare s-a adresat participanţilor protoiereul Marian Boldescu, protopopul bisericilor din r.Telenești care a menţionat faptul că: “Activitatea profesorului de religie în școală, favorizează la formarea elevilor de a atinge idealul vieții de creștin. El nu va fi un simplu transmițător de informație, ci o întruchipare a valorilor creştine, avînd menirea să vestească elevilor pe Învățătorul Suprem- pe Iisus Hristos. Întrunirea religioasă duce la o cultură religioasă. Religia se învață prin armonizarea vieții fizice a elevului, în acord cu cea spirituală. Profesorul de Religie are misiunea” de a fi lucrător cu Dumnezeu” pentru formarea sufletelor elevilor.

În agenda seminarului a fost inclusă o lecţie demonstrativă în clasa a VI-a cu tema “ Virtuțile-calități ale creștinilor” prezentată de protoiereul Nicolai Grapin, parohul bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” din orășelul Telenești .
Profesorii şi preoţii au asistat la o lecţie interactivă, o lecţie axată pe formare și educație religioasă.

Doamna Natalia Bîrsan, metodist raional la Religie, a subliniat că ” Rolul prioritar în promovarea şi implementarea valorilor autentice îi revine cadrului didactic, inclusiv profesorului de religie. Pentru realizarea acestei misiuni, profesorul de religie trebuie să-şi fundamenteze întreaga activitate pe principiile a valorilor moral spirituale.