Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

0:44, miercuri, 22 mai, 2013

ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la biserica “Sf. Irh. Nicolae” din s. Isacova, r. Orhei

Mulțime de creștini din satul Isacova și din împrejurimi, s-au adunat în această dimineață, cu mic cu mare, în curtea bisericii cu hramul “Sf. Irh. Nicolae” pentru a-l întâmpina pe Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir – oaspete drag și așteptat, care a săvârșit un serviciu divin ales, prilejuit de renovarea capitală a sfântului locaș.

În timpul slujbei, părintele paroh, Prot. Mitr. Serghei Brașoveanu, a fost decorat de către Întâistătător cu Ordinul “Meritul Bisericesc” gr. II, pentru eforturile depuse spre amenajarea și întreținerea parohiei încredințate.

Alături de părintele Serghei, mai mulți preoți din Blagocinia de Orhei, la raportul Protopopului – 0părintele Arhimandrit Siluan (Șalaru), au fost decorați de către Vlădica Vladimir cu înalte distincții bisericești în semn de recunoștință pentru munca depusă spre binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În continuarea serviciului divin, numeroșii enoriași s-au rugat dimpreună cu Arhipăstorul și soborul preoțesc, aducând laudă Mântuitorului celui Înviat pentru bunătatea Sa, cerând totodată de la Domnul răbdare și puteri pentru a putea împlini și mai departe poruncile Evangheliei.

După Liturghie, credincioșii și clericii în frunte cu Înalt Prea Sfinția Sa au înconjurat biserica, iar mai apoi Mitropolitul s-a adresat cu o cuvântare festivă către toți cei prezenți, felicitându-i cu ocazia luminoaselor sărbători pascale precum și cu realizarea mărețului și frumosului scop de a repara sfântul locaș din sat.

Întâistătătorul i-a îndemnat pe cei care au fost antrenați în procesul de reparații să dea și în continuare exemple demne de urmat pentru întreaga societate prin bunăvoința și eforturile domniilor lor, depuse cu atâta osârdie spre a realiza un scop nobil.

În această ordine de idei, membrii familiei Domnului Dumitru Pulbere – ctitor principal, au primit deosebite decorații ale Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove, alături de care a fost decorat primarul de Isacova și alți binefăcători ale căror contribuții au fost hotărâtoare pentru realizarea amplelor lucrări.

Părintele Protopop, Arhim Siluan (Șalaru), prezent la eveniment, a mulțumit Înalt Prea Sfinției Sale din numele tuturor slujitorilor și credincioșilor din circumscripția de Orhei pentru binecuvântările arhierești, precum și pentru aprecierile încurajatoare, menționând că și în continuare, turma cea bine-credincioasă din ținuturile orheiene va fi cu frică de Dumnezeu și ascultătoare întru toate Înalt Prea Sfinției Sale.

Cu profunde cuvinte de recunoștință a venit și părintele Serghei Brașoveanu, care a dat o apreciere deosebit de însemnată vizitei arhierești din această zi, precum și cuvintelor părintești ale Mitropolitului, pentru care parohia Isacova mulțumește din suflet Chiriarhului.

La final credincioșii au primit în dar din partea Mitropolitului Vladimir calendare bisericești, care să le aducă aminte de acest eveniment de suflet.