Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:13, sâmbătă, 4 februarie, 2017

Vizită canonică a ÎPS Mitropolit Vladimir în parohia cu hramul Duminica Tuturor Sfinţilor din cart. Botanica, mun. Chişinău

Sâmbătă, 4 februarie, zi în care Biserica Ortodoxă îl cinsteşte în rugăciune pe Sfântul Apostol Timotei, unul din cei 70, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiascsa Liturghie, la biserica în memoria Deportaţilor cu hramul Duminica Tuturor Sfinţilor din cart. Botanica, mun. Chişinău.

Alături de ÎPS Mitropolit Vladimir s-au rugat secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaş, preotul-paroh Protoiereul Ioan Baltag, Prot. mitr. Veniamin Onu, preot-misionar în Italia şi un numeros sobor preoţesc din raza municipiului Chişinău.

La Vohodul mic, Arhipăstorul a decorat pe părintele-paroh Ioan Baltag cu înalta distincţie bisericească – Dreptul de a purta mitră. Iar, preotul-misionar Prot. Veniamin Onu a primit în semn de respect pentru activitatea sârguincioasă pe care o desfăşoară în Diaspora, medalia jubiliară „25 de ani de activitate a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova – Mitropolitul Vladimir”.

În atmosfera festivă şi măreaţă a serviciului divin duminical, tânărul Serghei Gogu, absolvent al ATOM a fost hirotonit în treapta diaconală, pe seama bisericii „Sf. Irh. Vasile cel Mare” din mun. Chişinău.

Cu acest binecuvântat prilej, Vlădica Vladimir a urat nou hirotonitului slujitor să fie vrednic de chemarea sa şi să-şi ducă crucea încredinţată cu semerenie şi desăvârşită ascultare.

La finele slujbei, de diplome arhiereşti s-au învrednicit o serie de ctitori şi binefăcători ai acestei oaze duhovniceşti din sect. Botanica, după care, tradiţional, Mitropolitul a împărţit iconiţe şi cărţulii de rugăciuni copilaşilor prezenţi.

La rândul său, părintele-paroh Ioan a mulţumit Mitropolitului, dar şi celor care au contribuit ca sărbătoarea să fie de o aleasă încărcătură duhovnicească şi care cu siguranţă se va întipări în inimile credincioşilor pentru ani buni în continuare.

Notă: Biserica Deportaţilor a fost înregistrată la Serviciul de stat pentru problemele cultelor de pe lângă Guvernul Republicii Moldova la 7 decembrie 2004. Primăria Capitalei, în 2006, după aproximativ 2 ani de demersuri, a alocat un teren pentru construcţia bisericii în apropierea Gării Feroviare, unde în 1941 şi 1949, 1950 şi 1951, victimele deportărilor au fost încărcate în vagoane de vite cu destinaţia Siberia şi Kazahstan.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media