Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:55, marți, 31 decembrie, 2019

Vizită arhipăstorească la Penitenciarul nr. 16-Pruncul din mun. Chișinău

La data de 23 decembrie curent, Înaltpreasfințitul VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove a efectuat o vizită arhipăstorească la Penitenciarul nr. 16-Pruncul din mun. Chișinău.

În cadrul vizitei, Întâistătătorul a sfințit o Troiță sculptată în lemn din incinta penitenciarului, confecționată de către deținuți.

La slujba a participat Prot. mitr. Maxim Melinti, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în instituțiile penitenciare și preotul Aviv Țîmbaliuc, capelan la Penitenciarul nr. 9-Pruncul, precum și conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, conducerea penitenciarelor din țară, colaboratori și persoane private de libertate.

La finalul serviciul divin, Mitropolitul a rostit un cuvânt de învățătură despre rolul Sfintei Cruci în viața creștinului. Arhipăstorul a oferit în dar bibliotecii penitenciarului mai multe exemplare ale Noului Testament și altă literatură duhovnicească.

În continuare, Vlădica a vizitat Casa Mamei și copilului, unde a adus caduri mămicilor cu cei micuți, aflați în custodia instituției penitenciare.

Evenimentul praznical s-a încheiat în biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe”, unde conducerea, angajații și ctitorii au primit distincții din partea arhipăstorului.

Menționăm că cele 16 instituții penitenciare din Republica Moldova sunt construite biserici sau amenajate paraclise, în care funcționează 23 de preoți capelani.

Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în instituțiile penitenciare