Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:23, luni, 19 mai, 2014

Un tribunal din Sudan a condamnat la moarte o femeie însărcinată în 8 luni pentru că s-a creştinat şi s-a măritat cu un bărbat de religie creştină

În Sudan, ţara cu populaţie majoritar musulmană, apostazia, adică renunţarea publică la o anumită credinţă religioasă, este pedepsită cu moartea, relatează BBC.

Judecătorii unui tribunal au decis că Mariam Yahia Ibrahim Ishag să primească 100 de lovituri de bici pentru adulter şi să fie spânzurată pentru apostazie.

În vârstă de 27 de ani, Mariam este o activistă pentru drepturile omului. Este măritată cu un bărbat creştin iar în urmă cu câţiva ani a trecut la creştinism. Femeia este în prezent însărcinată cu al doilea copil.

„Ti-am dat 3 zile să te întorci la islam însă ai insistat să rămâi creştină. Te condamn la moarte prin spânzurare” a fost mesajul judecătorului Mohammed Al-Khalifa.

Femeia i-a răspuns calm judecătorului că „sunt creştină şi nu am comis apostazie”. Cazul este unic în istoria recentă a Sudanului iar după anunţarea deciziei, 50 de oameni au protestat în faţa tribunalului şi a unor instituţii publice.

Deoarece căsătoria cu un creştin nu este recunoscută de legea islamică, femeia este considerată adulteră. Loviturile cu biciul le va primi la două luni după ce va naşte, iar pedeapsa cu moartea ar trebui aplicată, potrivit presei arabe, la doi ani după ce aduce pe lume pruncul.

www.ortodoxia.md