Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:09, luni, 26 martie, 2018

„Probleme actuale ale securităţii naţionale” – Masă rotundă cu participarea membrilor cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, luni 26 martie, în Sala Sinodală a Reședinței Mitropolitane a avut loc prezentarea istoricului, actualitatea și activitatea Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru membrii cursului post universitar de Securitate și Apărare Națională pe lângă Ministerul Apărării,

În cadrul mesei rotunde cu genericul „Probleme actuale ale securităţii naţionale” au fost convocați reprezentanții ministerelor de forță a Republicii Moldova, cât și  preoții ce fac studii la aceste cursuri.

Implicați în discuție au fost Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Veaceslav Hortolomei și Prot. mitr. Vitalie Bîrlădeanu, membri ai Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Apărării, care au abordat tematici ce contribuie la dezvoltarea valorilor social  – morale și valoarea Bisericii ca factor de stabilitate și garant social.

Cursul post universitar de Securitate și Apărare Națională este organizat şi desfăşurat de către Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, susţinuţi de parteneri interni şi externi şi se află la cea de a V-a ediţie.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media