Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:43, marți, 2 aprilie, 2024

Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove dezaprobă și respinge informațiile referitoare la presupusa cerere a Patriarhiei Moscovei de a se ruga pentru Rusia

Comunicat de presă

Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove dezaprobă și respinge informațiile apărute în presă referitoare la presupusa cerere a Patriarhiei Moscovei de a se ruga pentru victoria Rusiei în actuala confruntare militară din Ucraina. Mitropolia Moldovei dorește să clarifice că nu a primit nicio solicitare oficială din partea Patriarhiei Moscovei la acest subiect.

Precizăm că Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove este o instituție eclesială independentă și autonomă, care își desfășoară misiunea în conformitate cu Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe Universale și prevederile propriului Statut, și nu este supusă directivelor externe din partea unor factori de decizie.

În contextul provocărilor sus menționate, îndemnăm clerul și credincioșii să continuăm călătoria duhovnicească a Postului Mare, rugându-ne cu smerenie în comunitățile noastre pentru pacea lumii, în conformitate cu tradiția și învățătura Bisericii Ortodoxe.

Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove, prin intermediul Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass Media, furnizează informații corecte și transparente în ceea ce privește activitatea și poziția Bisericii noastre și îndeamnă mass-media și publicul să se documenteze din acestă sursă oficială.

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

***

24 februarie 2022: Prima reacție a Mitropoliei: ÎPS Mitropolit Vladimir: Să ne rugăm cu toții pentru o bună înțelegere între popoare, fiind în profundă rugăciune alături de cei suferinzi

3 martie 2022: Rugăciune pentru încetarea războiului. Circulară