Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:22, marți, 17 noiembrie, 2020

Mesajul de condoleanţe al Mitropolitului Vladimir la trecerea în veşnicie a Părintelui Marin Potoroacă

Am aflat cu întristare de trecerea din această viață, în dimineața zilei de 17 noiembrie, după o boală grea și nemiloasă, a Părintelui Marin Potoroacă, paroh al bisericii “Acoperemântul Maicii Domnului” din s. Doroțcaia r. Dubăsari.

Părintele Marin Potoroacă s-a născut la 30.08.1962 în s. Sudarca r. Dondușeni. După școala primară a absolvit Institutul Pedagogic ”Ion Creangă” și Academia de Teologie Ortodoxă din Chișinău. Este hirotonit preot la 12.08.1991. Din 25.06.1997 este paroh al bisericii cu hramul “Acoperemântul Maicii Domnului” din s. Doroțcaia r. Dubăsari, pe care a ridicat-o din temelie. Din 2003 a îndeplinit ascultarea în funcția de secretar al Protopopiatului de Dubăsari și Criuleni pentru sectorul Dubăsari.

Viața Părintelui Marin Potoroacă este caracterizată de lucrarea neobosită în slujirea Bisericii, mărturisită de cei care l-au cunoscut.

S-a remarcat prin activitatea sacerdotală și misionară, administrativă și gospodărească, fiind un model de statornicie și implicare jertfelnică. Iubitor al rânduielilor bisericești, a avut o relație deosebită cu credincioșii săi, fiindu-le duhovnicul înțelept care i-a păstorit cu multă dragoste și dăruire de sine.

În aceste momente de despărțire vremelnică, până la învierea de obşte, adresăm familiei Părintelui Marin Potoroacă, enoriașilor parohiei Doroțcaia și tuturor celor care l-au cunoscut, un gând părintesc de mângâiere, rugându-ne Preamilostivului Dumnezeu să așeze sufletul slujitorului Său, Marin protoiereul, în corturile drepților, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru cei îndoliați,

† VLADIMIR,
MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE

***

Slujba înmormântării va avea loc mâine, miercuri, 18 noiembrie cu următorul program:

ora 7.00 – Slujba Sfintei Liturghii;
ora 9.00 – Slujba Înmormântării.