Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:17, marți, 16 octombrie, 2018

ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir a participat la ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, în orașul Minsk

La 15 octombrie 2018, în orașul Minsk, sub președinția Sanctității Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril s-a desfășurat ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

La ședință a participat în calitate de membru permanent şi Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Vladimir.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a considerat imposibilă aflarea în continuare în comuniune euharistică cu Patriarhia Constantinopolului. În acest sens a fost adoptată Declarația Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse în legătură cu atentatul Patriarhiei Constantinopolului asupra teritoriului canonic al Bisericii Ruse

A fost aprobată noua redacție a Regulamentului cu privire la mitropoliile Bisericii Ortodoxe Ruse.

A fost reînoită componența Grupului interdepartamental pentru predarea teologiei în instituțiile de învățământ superior.

Participanții la ședința Sfântului Sinod de la Minsk au adoptat hotărârea de a aproba pentru folosirea la slujbele bisericești textul prezentat al slujbei Părinților Soborului Local al Bisericii Ruse și a trimite textul bisericesc aprobat la Editura Patriarhiei Moscovei în scopul includerii lui în cărțile slujbelor dumnezeiești.

CONDICILE ședinței Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din 15 octombrie 2018

cu referire la http://www.patriarchia.ru/