Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:49, joi, 30 mai, 2019

ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir a participat la lucrările Sfântului Sinod al BORu

Joi, 30 mai 2019, în clădirea istorică a Sfântului Sinod din orașul Sankt-Petersburg, a avut loc ședința ordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, prezidată de către Sanctitatea Sa Kiril, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse.

În calitate de membri permanenți au fost prezenți: ÎPS Onufrie, Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine; ÎPS Iuvenalie, Mitropolit de Krutitsk și Kolomensk; ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove; ÎPS Alexandru, Mitropolit de Astana și Kazahstan, ÎPS Vichentie, Mitropolit de Tașkent și Uzbekistan, Întâistătătorul regiunii Mitropolitane a Asiei Mici; ÎPS Varsanofie, Mitropolit de Sankt-Petersburg; ÎPS Pavel, Mitropolitul de Minsk, Exarhul Patriarhal al Întregii Belorusii; ÎPS Ilarion, Mitropolit de Volokolamsk, Președintele Sectorului Sinodal Relații Externe a Patriarhiei Moscovei și ÎPS Sava, Mitropolit de Tver și Kașinsk.

Pentru participarea în sesiunea de vară a Sântului Sinod, au fost invitați: ÎPS Serafim, Arhiepiscop de Kaliningrad, ÎPS Roman, Arhiepiscop de Iakutsk și Lensk, ÎPS Anatonie, Arhiepiscop de Viena și Budapesta, PS Gherman, Episcop de Soci și Tuapsinsk.

În cadrul ședinței a fost luată o decizie istorică cu privire la starea parohiilor moldovenești din Italia. Având în vedere numărul tot mai mare a cetățenilor moldoveni aflați în peninsula apenină, Sfântul Sinod a decis numirea unui Episcop pentru comunitățile ortodoxe moldovenești cu titlul de Bogorodsk, având drepturi de Vicar al Exarhatului Patriarhal pentru Europa Occidentală.

Episcop de Bogorodsk, Vicar al Exarhatului Patriarhal pentru Europa Occidentală a fost numit Preasfințitul Părinte Ambrozie (Munteanu), Episcop de Neftekamsk și Octeabrsk.

CONDICILE ședinței Sfântului Sinod din 3o mai 2019, au fost fi publicate pe pagina oficială a Bisericii Ortodoxe Ruse: http://www.patriarchia.ru/

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media