Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:13, vineri, 15 septembrie, 2017

ÎPS Mitropolit Vladimir: „Scopul sportului este victoria asupra sinelui, atunci când omul se învinge pe sine însuși, el are posibilitatea să conducă propria rațiune, voință și sentimente”

În după amiaza zilei de vineri, 15 septemprie 2017, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit în sala sinodală din incinta reședinței mitropolitane o delegație din Federația Rusă, compusă din membrii echipelor eparhiale de fotbal din orașele Moscova și Sankt Petersburg.

Întrunirea a fost deschisă de către Prot. mitr. Serafim Munteanu, parohul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Nimoreni, r. Ialoveni, preot care de ani buni practică fotbalul, cultivând un mod de viață sănătos, el fiind președintele Clubului veteranilor de fotbal.

Sportul, în societatea de astăzi, este un fenomen ce atrage mase. Iar, fotbalul este supranumit ‘sportul rege’, tocmai pentru popularitatea de care se bucură. Prot. mitr. Serafim Munteanu a vorbit despre adevăratele valori din viața unui fotbalist. „Pentru mine, azi, fotbalul e un sport care nu te separă de Dumnezeu. Tentații sunt, or anume noi, preoții trebuie să luptăm mereu cu patimile ce bulversează societatea, inclusiv și sportul”, a menționt părintele Serafim.

Oaspeții din Rusia, pr. Ghenadie Titov și pr. Daniel Zubov, membri ai Comisiei patriarhale „Educație fizică și sport” au susținut în fața celor prezenți referate tematice, privind implicarea Bisericii în dezvoltarea fizică și sportivă a generației tinere.

În cuvântul de încheiere, Mitropolitul i-a binecuvântat pe cei prezenți, menționând următoarele: „Sportul în esența sa este important nu doar pentru starea fizică a organismului uman, ci are și o importanță spirituală, pentru că scopul sportului este victoria asupra sinelui, atunci când omul se învinge pe sine însuși, el are posibilitatea să conducă propria rațiune, voință și sentimente”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media