Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

5:39, sâmbătă, 23 mai, 2020

Intervenție de sprijin din partea Mitropoliei pentru medicii și pacienții Spitalului Clinic Municipal Nr. 4 din Capitală

În ziua celebrării „Aducerii moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae”, vineri, 22 mai 2020, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, Prot. Marin Cij, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale și teologul Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Asistență Socială și Caritate au efectuat o vizită la Spitalul Clinic Municipal Nr. 4 din Capitală.

În cadrul vizitei au fost aduse în dar din partea instituției mitropolitane pentru medicii și pacienții spitalului mai multe echipamente și preparate medicale, dar și produse alimentare: cutii cu pamperși pentru maturi, aparate colectoare de urină, aparate după operații, făină, ulei, fructe, și altele, simțindu-se că este nevoie reală în acest spital de aceste ajutoare.

Totodată, reprezentanții Mitropoliei Moldovei au transmis conducerii și personalului spitalului mesajul părintesc de binecuvântare și susținere al ÎPS Mitropolit Vladimir, care este solidar cu personalul medical din țara noastră, aflat în slujirea aproapelui în această perioadă de epidemie.

Produsele au fost primite de către Vicedirectorul medical al Spitalului, Dl Ion Purice, care a adresat în cadrul întâlnirii cuvinte de mulțumire și recunoștință Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru susținerea spirituală și ajutorul material oferit în aceste momente de criză și reală necesitate.

O contribuţie importantă la susținerea actelor de caritate pentru bolnavi și cadrele medicale din țara noastră o aduce parohia moldovenească din or. Padova, Italia, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, condusă de preotul misionar Vasile Șestovschi.

Spitalul Clinic Municipal nr. 4 este unul dintre cele mai vechi spitale din R. Moldova, datând din anul 1895. Înainte de reorganizarea din 2010, instituţia era compusă din mai multe blocuri, având o secţie de boli interne, chirurgie septică şi chirurgie de urgenţă. În prezent, Spitalul nr. 4 este prima instituţie municipală şi republicană care acordă îngrijiri medicale bătrânilor de peste 65 de ani şi persoanelor imobilizate la pat în urma unor maladii fatale. Spitalul are 3 secţii: două secţii de îngrijiri geriatrice (ramură a medicinei care tratează bolile bătrâneţii) şi una de îngrijiri paliative (ameliorarea sau înlăturarea simptomelor unei boli pe termen scurt).

 

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate