Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:54, marți, 28 noiembrie, 2017

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a participat la ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

Marți, 28 noiembrie 2017, în sala de ședințe a Sfântului Sinod a Reședinței Patriarhale și Sinodale de la Mănăstirea „Sfântul Daniel”, din orașul Moscova, sub președinția Sanctității Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Chiril a început ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Ședința se desfășoară în ajunul începutului lucrărilor Soborului Arhieresc şi a deschiderii manifestărilor jubiliare dedicate împlinirii a 100 de ani de la restabilirea Patriarhatului şi de la întronizarea Sfântului Patriarh Tihon.

Patriarhul Chiril a salutat membrii sinodali şi a prezentat ordinea de zi:

Şedinţa de astăzi are loc în ajunul Sinodului Arhieresc, de aceea o parte semnificativă a ordinii de zi va fi dedicată pregătirii Sinodului. Vă voi face cunoscute toate documentele care au fost pregătite şi trebuie să le analizăm astfel, încât începând de mâine Sinodul să îşi poată începe lucrările, a spus Patriarhul Chiril potrivit unui comunicat oficial al Serviciului de Presă al Patriarhiei Moscovei.

La ședință a participat în calitate de membru permanent şi Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Vladimir.

Pentru documentare vă propunem să accesați CONDICILE ședinței Sfântului Sinod din 28 noiembrie 2017.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, cu referire la http://www.patriarchia.ru/