Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

8:57, miercuri, 9 octombrie, 2019

În ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Serghie de Radonej, ÎPS Mitropolit Vladimir s-a rugat alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, în Catedrala Patriarhală „Adormirea Maicii Domnului” a Lavrei „Sfânta Treime” a Cuviosului Serghie

Marți, 8 octombrie 2019, de ziua adormirii Sfântului Cuvios Serghie, egumenul de Radonej, al întregii Rusii făcător de minuni (1392), Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Patriarhală „Adormirea Maicii Domnului” a Lavrei „Sfânta Treime” a Sfântului Cuviosului Serghie.

Alături de Patriarhul Chiril a înălțat rugăciuni și un impunător sobor de arhierei, preoți și diaconi, credincioși, dar și reprezentanți ai conducerii țării.

O bucurie imensă și în acest an pentru Biserica Ortodoxă din Moldova a fost prezența la acest mare eveniment eclezial a Înaltpreasfințitului nostru Părinte și Mitropolit Vladimir, care împreună cu arhiereii Bisericii s-a rugat Sfântului Cuvios Serghie, mare mijlocitor către Tronul ceresc, pentru pacea și bunăstarea Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova, a clerului și credincioșilor ei.

Cântările liturgice la Sfânta Liturghie praznicală au fost interpretate de corul lavrei „Sfânta Treime” a sfântului Serghie, condus de arhimandritul Gleb (Kojevnikov).

De asemenea, în cadrul Sfintei Liturghii, Patriarhul Chiril a rostit o rugăciune pentru pacea din Ucraina.

La finalul Sfintei Liturghii, Patriarhul Chiril a oficiat un Te Deum în Piața Sobornicească a lavrei la icoana venerată a sfântului Serghie de Radonej.

După Tedeum, Patriarhul Chiril s-a adresat de pe balconul încăperilor Patriarhului către participanții la solemnități cu o predică închinată marelui stâlp al Ortodoxiei – Sf. Cuvios Serghie de Radonej.

Tot în această zi, ÎPS Mitropolit Vladimir a fost decorat de către PF Patriarh Chiril cu înalta distincție a Bisericii Ortodoxe Ruse – Ordinul Sfântul Ierarh Alexei, Mitropolitul Moscovei, pentru activitatea pastorală jertfelnică la cârma Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la: http://www.patriarchia.ru/