Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:14, marți, 16 iulie, 2019

În Protopopiatul Drochia au avut loc festivități spiritual-culturale, dedicate cinstirii zilei Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt

De mai mulți ani în cadrul Protopopiatului de Drochia sunt desfășurate ample festivități spiritual-culturale, dedicate cinstirii zilei Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.

Și în acest an, datorită colaborarii între Biserică, Consiliul raional și Primărie a avut loc un deosebit program tematic, care a demarat cu savârșirea Sfintei Liturghii la Catedrala ”Adormirii Maicii Domnului” din Drochia, oficiată de părintele protopop Pavel Vuluța, la care au participat majoritatea slujitorilor din raion și numeroși enoriași.

Dupa serviciul divin, preoții împreună cu credincioșii au mers în procesiune până la bustul Voievodului din fața Consiliului raional Drochia.

Aici sa săvârșit un Tedeum de slăvire a lui Dumnezeu, precum și a Sfântului Ștefan cel Mare. În luarea sa de cuvânt părintele protopop s-a adresat către cei prezenți cu un cuvânt de felicitare și de învățătură îndemnându-i să ia aminte la mărețele fapte ale vrednicului domnitor și să trăiască aidoma strămoșilor noștri, cu frică de Dumnezeu și dragoste față de neam.

Protopopul a remarcat că amplasarea monumentului în fața Consiliului raional este binevenită și locul este cel mai potrivit, iar, trecătorii să nu se sfiască să se însemneze cu semnul Sfintei Cruci trecând pe lânga monumentul Sfântului și să zică: „Sfinte Ștefane cel Mare, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!”.

În continuare a urmat un șir de activități culturale cu recital de poezie susținut de mai multe instituții preșcolare, și cântări interpretate de copii și adolescenți .

La eveniment a fost îmbucurătoare prezența copiilor, veniți în număr mare, organizați de către protoiereul Serghei Ciumac, reprezentatul local al Sectorului Sinodal Activitîți Culturale și dna Aliona Rîbac, directoarea Taberei de odihnă pentru copii „Poenița însorită”, din Drochia.

În încheiere a urmat depuneri de flori după care slujitorii domnului au interpretat cântarea ”Când era să moară Ștefan”.

Protopopiatul Drochia