Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:17, luni, 31 iulie, 2017

În Duminica a VIII-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit alături de PF Patriarh Chiril, în Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Kronștadt

30 iulie 2017, în Duminica a VIII-a după Cincizecime (a înmulțirii pâinilor), ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit alături de PF Patriarh Chiril, în Catedrala stavropighială cu hramul Sf. Irh. Nicolae din orașul Kronștadt – edificiu eclesial central al Flotei Maritime Militare a Federației Ruse.

Conform tradiției, în ultima Duminică a lunii iulie, se sărbătorește Ziua Marinei. Catedrala maritimă din Kronștadt a fost neîncăpătoare pentru numeroșii credincioși ce au venit să se roage alături de ierarhii Bisericii pentru odihna și iertarea păcatelor a marinarilor căzuți la datorie pentru apărarea Patriei.

Marinarii sunt acei oameni care şi-au legat existenţa de ape, acei oameni care cu credință şi jertfire de sine şi-au ales o profesie plină de riscuri, privaţiuni şi sacrificii, animaţi însă de curaj, dăruire și nu în ultimul rând de credință.

După săvârșirea Serviciului divin, Mitropolitul Vladimir s-a închinat la racla cu moaștele Sf. Teodor Ușakov (admiral – ocrotitorul marinarilor) și la chivotele cu părticele din moaștele Sf. Apostol Andrei, Cel Întâi Chemat și Sf. Ierarh Nicolae din Mira Lichiei, după care a purtat discuții cu veteranii.

Menționăm faptul că, Vlădica Vladimir, între anii 1970-1973 şi-a satisfăcut serviciul militar în termen la Flota Mării Negre și este membru de onoare al Asociației Veteranilor Flotei Maritime Militare din Republica Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

știrea se actalizează…