Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:19, duminică, 25 decembrie, 2022

Episcopul Ioan al Sorocii a liturghisit în biserica „Tuturor Sfinților” din satul Gordinești, raionul Rezina

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Părinte Episcop Ioan de Soroca, vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în ziua prăznuirii Sfântului Cuviosului Părinte Daniel Stâlpnicul, sâmbătă, 24 decembrie 2022, în biserica „Tuturor Sfinților” din satul Gordinești, raionul Rezina.

Din soborul preoțesc au făcut parte Prot. mitr. Igor COJOCARI, protopop de Rezina, Prot. mitr. Nicolae CRAVEȚ, protopop de Soroca, PC Arhim. IOAN (Hanganu), duhovnicul mănăstirii Pripiceni-Curchi, Prot. mitr. Grigore IGNATIUC, parohul bisericii din satul Gordinești, preoți și diaconi ai Eparhiei Chișinăului.

Credincioșii care au postit și s-au spovedit au primit Trupul și Sângele Domnului.
La sfârșitul slujbei, Ierarhul și soborul de preoți a săvârșit rânduiala panihidei pentru regretații Andrei și Iuliana IONICHI, părinții ctitorilor bisericii: Nicolae și Aurel IONICHI.

Preasfinția Sa a felicitat credincioșii cu ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Spiridon, iar ctitorilor Nicolae IONICHI și Vitalie VEREJAN le-a transmis mesajul de mulțumire și recunoștință al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, a Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR pentru toată truda depusă în vederea sprijinirii bisericilor și mănăstirilor din țara noastră.