Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:59, miercuri, 28 decembrie, 2022

Elevii și profesorii Liceului „Litterarum” alături de o fetiță diagnosticată cu o tumoare cerebrală

În cadrul Campaniei „De Crăciun devii mai bun!”, Ediția a IV-a, organizată cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir de către Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate, s-a desfășurat o acțiune caritabilă, desfășurată în parteneriat cu elevii, profesorii și părinții Liceului „Litterarum” din mun. Chișinău, în susținerea Loredanei Știrbu, o fetiță de 8 anișori, ce suferă de o tumoare cerebrală.

În acest sens, elevii claselor a VIII-a A, B și C ale instituției, coordonați de diriginții lor: Dna Diana Bega, Dl Ion Guțu și Dl Sergiu Baciu, pe parcursul a 2 săptămâni, foarte receptivi și afectați emotiv de starea fetiței, au adunat suma de 74.000 lei și 184 euro, bani pe care familia Loredanei îi va folosi la recuperarea pe care o face la moment după intervenție la o clinică privată din Italia.

De asemenea, elevii Liceului au colectat și mai multe cutii cu produse alimentare pentru familiile defavorizate din Capitală, care vor fi distribuite în ajunul Praznicului Nașterii Domnului. La evenimentul caritabil a fost prezent și Grupul coral „Gnosis” de la biserica „Sf. Dimitrie cel Nou” din Capitală, condus de Dl Serghei Crudu, care au susținut un mic recital de colinde, reușind să transmită bucuria și măreția sărbătorilor de iarnă atât Loredanei, elevilor, profesorilor și părinților prezenți.

Aducem sincere mulțumiri pentru încrederea acordată și pentru participarea în cadrul Campaniei filantropice, conducerii Liceului „Litterarum” din mun. Chișinău, Dnei Director Maria Prisăcuța și Dnei Director-Adjunct pe Educație, Dna Ala Chirvas, elevilor, profesorilor și părinților participanți la această acțiune.

Să nu uităm în aceste zile sfinte de sărbătoare de milostenie, de rugăciune și ajutorarea celor lipsiți și nedreptățiți, după îndemnul Apostolului: „să nu obosiți a face bine!” (II Tes. 3, 13). Să-l ascultăm pe Stăpân, Care spune: Celui ce cere dă-i! (Matei 5, 42) și: Fiți milostivi ca Tatăl vostru (Luca 6, 36). „Prisosința voastră să împlinească lipsa acelora, pentru ca și prisosința acelor să împlinească lipsa voastră” (II Cor. 8, 14).

În această perioadă a sărbătorilor de iarnă (decembrie 2022-ianuarie 2023), se vor desfăşura un şir de activități social-filantropice destinate persoanelor vulnerabile și cu dizabilități provenite atât din instituțiile sociale și de stat, cât și din familii numeroase și nevoiașe.

Prin mesajul colindului și a darurilor oferite cu prilejul Praznicului Nașterii Domnului, campania organizată de către Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate are scopul de a înălța sufletește pe orice creștin, să înnoiască tuturor făptura interioară, să-i apropie pe oameni unii de alții, să îi îndemne să fie mai buni, mai iubitori, mai iertători, mai credincioși, picurând în suflete liniștea și echilibrul moral, atât de necesar în călătoria vieții fiecărui creștin.

Pe parcursul campaniei vor fi reflectate evenimentele desfășurate.

Pentru detalii și alte informații, ne găsiți la numerele de telefon: 067 223 981, 060 549 909.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate