Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:40, miercuri, 7 mai, 2014

Elevii liceului „Vasile Vasilache” din Chişinău, în vizită la Palatul Mitropolitan

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a primit astăzi la Reşedinţa Mitropolitană vizita elevilor din clasa a IV-a a liceului „Vasile Vasilache”, care, însoţiţi de Doamna învăţătoare Inga Apolschi, au venit pentru a afla chiar de la Întâistătător mai multe despre activitatea Direcţiei Mitropolitane.

În cadrul excursiei, Vlădica le-a vorbit copiilor despre trecutul Eparhiei de Chişinău, făcând referinţă şi la istoria actuală a Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Totodată, dialogând cu pedagogul liceului şi cu elevii, Înaltpreasfinţia Sa a pus un accent deosebit pe necesitatea implementării învăţământului religios, argumentând beneficiile acestuia în special pentru generaţia în creştere. În acest context, Vlădica Vladimir a dăruit fiecăruia dintre micii vizitatori cărţulii religioase, făcând o donaţie consistentă de literatură tematică şi pentru biblioteca instituţiei de învăţământ.

În continuarea vizitei, elevii  s-au închinat în bisericuţa Palatului Mitropolitan, după care au avut parte de o masă cu dulciuri, aflând de la Mitropolit mai multe lucruri interesante referitoare la specificul activităţii Mitropoliei Moldovei, în special despre activităţile dedicate copiilor şi tinerilor.

La finalul vizitei, Doamna Apolschi a mulţumit Chiriarhului din numele tuturor celor prezenţi pentru bunăvoinţă şi pentru primirea călduroasă, menţionând utilitatea acestei întâlniri din punct de vedere cognitiv şi spiritual.