Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:45, duminică, 9 octombrie, 2022

De ziua adormirii Sfântului Cuvios Serghie de Radonej, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Lavra „Sfânta Treime” a Cuviosului Serghie de Radonej

În perioada 7-8 octombrie 2022, de ziua adormirii Sfântului Cuvios Serghie, egumenul de Radonej, făcătorul de minuni (1393), ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a înălțat rugăciuni în Lavra „Sfânta Treime” a Cuviosului Serghie de Radonej.

În ajunul sărăbătorii, vineri, 7 octombrie, ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Slujba Privegherii în catedrala istorică „Adormirea Maicii Domnului”. Conform tradiției mănăstirești, slujbele din ajunul zilei de pomenire a Cuviosului Serghie de Radonej au fost oficiate în toate bisericile mănăstirii pe care a fondat-o.

Sâmbătă, 8 octombrie, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove a condus slujirea Liturghiei festive în catedrala istorică „Adormirea Maicii Domnului”.

Alături de Mitropolitul Moldovei au liturghisit arhierei și clerici din majoritatea eparhiilor Bisericii Ortodoxe Ruse, delegațiile Bisericilor Ortodoxe Locale, numeroși oaspeți și pelerini.

După încheierea Liturghiei, Înaltpreasfințitul Vladimir a oficiat un Te Deum în piața sobornicească a lavrei în fața icoanei praznicale a Sfântului Serghie de Radonej.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupurile corale conduse de către ieromonahul Nestor (Volkov) și citețul Veacesalv Piliughin.

Serviciul divin a fost tranmis în direct la posturile de televiziune „Spas”, „Soiuz”, precum și pe site-ul Patriarchi.ru.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la http://www.patriarchia.ru/