Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:05, joi, 16 martie, 2017

Circulară în atenția slujitorilor și credincioșilor dreptmăritori din cuprinsul Mitropoliei Moldovei

În perioada 1–31 martie 2017, în numeroase orașe și localități din Republica Moldova se desfășoară Luna pentru viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, având ca punct culminant Marșul pentru viață 2017, organizat sâmbătă, 25 martie 2017.

Marșul pentru viață este la a III-a ediție națională. Tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” oferă posibilitatea dezbaterii cauzelor și a consecințelor avortului și, mai ales, necesitatea, posibilitatea și eficiența sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

Vă rugăm să binevoiți a vă implica în organizarea și desfășurarea acestui Marș, care va derula concomitent în circa 150 de localități ale republicii.

Republica Moldova ocupă locul 10 în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală. În condițiile în care civilizația tradițională și spiritualitatea națională nu au valorizat avortul, numărul uriaș de avorturi este cauzat de ignorarea problematicii crizei de sarcină și existenței unei mentalități publice pro-avort.

Prin Marșul pentru viață se vrea conștientizarea societății și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea. Aceasta înseamnă iubire!

Sprijinul Bisericii a contribuit la creșterea numărului orașelor unde s-a organizat marșul, la sporirea numărului de participanți, la diversificarea activităților și la popularizarea manifestărilor.

Sperăm că și în acest an va crește numărul de localități în care se organizează manifestări pentru viață. În acest sens puteți accesa pagina http://marsulpentruviata.md/oraseorganizatoare/ unde sunt incluse localitățile unde deja sunt planificate activități pro-viață, iar contactând organizatorii veți putea identifica persoanele de contact și mai multe date despre Marșul pentru viață.

Fiecare poate deveni un bun organizator sau susținător al activităților preconizate.

Date de contact: (+373) 79430077, (+373) 69715442. E-mail:  moldovapentruviata@gmail.com

Cu arhierești binecuvântări,

+ VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE