Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:52, joi, 30 noiembrie, 2017

Cea de-a doua zi a lucrărilor Soborului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse

Joi, 30 noiembrie 2017, în Sala soboarelor bisericești a Catedralei „Hristos Mântuitorul” din Moscova, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Chiril, Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, și-a continuat lucrările Sfințitul Sobor Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Înainte de începerea lucrărilor Soborului Arhieresc, Patriahul Chiril și participanții la Sobor s-au rugat în cadrul Sfintei Liturghii oficiate în Catedrala „Hristos Mântuitorul”.

Cea de-a doua zi a lucrărilor Soborului, a început cu un raport prezentat în fața membrilor Soborului Arhieresc, de către ÎPS Onufrie, Mitropolit al Kievului şi al întregii Ucraine.

Mitropolitul de Krutitsy și Kolomna Iuvenalii le-a relatat participanților la Soborul Arhieresc despre acțiunile dedicate aniversării a 100 de ani de la începutul prigonirilor și despre înveșnicirea memoriei Noilor Mucenici.

Membrii Soborului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse au examinat proiectul de Regulament cu privire la mănăstiri și monahism. Documentul a fost prezentat de către Mitropolitul de Nijniy Novgorod și Arzamas Gheorghe, președintele Comisiei pentru mănăstiri și monahism a Adunării Intersobornicești.

A fost audiat raportul Episcopului de Egorievsk Tihon despre mersul activității de identificare a „rămășiților de la Ekaterinburg”.

A fost audiat și raportul președintelui Comisiei Sinodale pentru canonizarea sfinților Episcopul de Troitsk Pancratie, fiind adoptată hotărârea cu privire la proslăvirea general-bisericească a unui șir de sfinți de venerare locală.

Vă reamintim că la Soborul Arhieresc, delegația Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove la Moscova, este condusă de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, membru permanent al Sfântului Sinod și al Soborului Bisericii Ortodoxe Ruse.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, cu referire la http://www.patriarchia.ru/