Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:15, joi, 11 iulie, 2019

A avut loc Adunarea preoților din protopopiatul Telenești

Recent, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul “Minunea Sfîntului Arhanghel Mihail”  din satul Scorțeni, a avut loc adunarea protopopiatului Teleneşti, fiind convocată de către protoiereul Marian Boldescu, protopopul acestui raion.

În prima parte a zilei a fost săvîrşită Sfînta și Dumnezeieasca Liturghie și Taina Sfintei Mărturisiri, administrată preoţilor din această circumscripţie.

Mai apoi, preotul duhovnic Mihail Ili, a ţinut un cuvînt de învăţatură  în faţa preoţilor despre importanța Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

În cadrul adunării, protopopul a venit cu un discurs tematic abordînd un șir de probleme cu care se confruntă slujitorii în parohii. Sfinția sa, ia îndemnat pe toți în perioada acestei veri la o  activitate mai spornică de catehizare a copiilor din taberele de odihnă cît și în parohiile încredințate.

La fel s-au discutat o serie de întrebări  ce țin de activitatea pastoral-administrativă a parohiilor din protopopiatului Telenești.

Protopopiatul Telenești