Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:20, marți, 19 mai, 2015

Ziua mondială a Familiei celebrată în s. Dubăsarii Vechi, r. Criuleni

12

La 15 mai anul 2015, de ziua mondială a Familiei, în Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni au avut loc diverse activități legate de acest eveniment. În s. Dubăsarii Vechi raionul Criuleni în incinta liceului teoretic «Nicolae Donici» a fost organizat un Seminar cu participarea părinților și elevilor claselor a VIII-IX-a la tema «Familia – sursa principală de valori!»

În hol a fost expusă o expoziție de lucrări a Școlii de Artă, privind Familia cu ochii copiilor noștri. Dna Ecaterina Boiarenova, manager adjunct Educație, a debutat cu activități interactive, în cadrul cărora s-au determinat valorile principale pentru persoanele propuse.

A urmat derularea unui filmuleț educativ, în care s-au elucidat urmările pildelor negative a părinților preluate de copii. Dna Elena Cerlat, psiholog școlar, a inițiat o dezbatere în baza acestui scurtmetraj.

Dl Andrei Zgîrcu, managerul școlar, a vorbit despre problemele actuale în domeniul educațional, atitudinea familiei față de instituția școlară, plecarea părinților peste hotare și problemele copiilor abandonați, riscul destrămării familiei ș.a.

La încheere, părintele paroh prot. Teodor Pelin a ținut un discurs telogic pe tema «Sf. Treime – model desăvârșit a dragostei în familie», urmând întrebări și răspunsuri.

Sursa: http://protopopiat-criuleni-dubasari.md/