Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:37, joi, 28 mai, 2015

Ziua Familiei sărbătorită în protopopiatul Florești

11110977_358255677717644_4618603954575185262_o

Recent, în Liceul Teoretic,,Miron Costin” din or. Florești, s-a sărbătorit Ziua Familiei. Cu acest prilej, în instituţie s-au desfășurat mai multe activități dedicate familiei. Sala festivă a liceului, fiind amenajată în stil tradițional, a adunat părinți, elevi și profesori atât din liceu, cât și din alte instituții de învățământ, precum: Școala Primară Florești, Gimnaziul Hîrtop etc. În calitate de oaspeți au fost  protopopul raionului Florești, prot. mitr. Ilie Munteanu; redactorul șef al editurii Agaton, dl Ioan Cișmileanu împreună cu un grup de colaboratori ai editurii; șeful cabinetului metodic din cadrul departamentului STUDII al Mitropoliei Moldovei, dna Angela Levința. Formația Duet, invitată să participe la sărbătorirea Zilei Familiei, a reușit să sensibilizeze publicul până la lacrimi cu melodiile: Casa părintească , Mi-e dor de voi părinți ș.a.

Partea a doua a programului s-a desfășurat în curtea liceului, elevii prezentând  un program artistic prin care au încercat să demonstreze  rolul tradițiilor autentice în familie. Cei prezenți au intonat împreună cu interpreții  Cântă cucul bată-l vina…,  au dansat Ciuleandra  și s-au bucurat de multe alte momente prezentate de organizatorii programului. Baloanele multicolore și tăvile cu dulciuri i-au luat prin surprindere pe toți cei prezenți, dar în special pe cei micuți, care au alergat grăbiți împreună cu părinții prin ploaia de surprize.

Inițiatorul evenimentului a fost profesorul de religie și etică, preotul Serghei Boldirescu, în parteneriat cu Protopopiatul Florești, Școala Primară  Florești și Asociația Învățătorilor din Republica Moldova, sucursala Florești.

În cadrul sărbătorii, protopopul raionului Florești, prot. mitr. Ilie Munteanu, a subliniat că familia este mediul în care venim pe lume, ne dezvoltăm şi, la rândul nostru, plecăm pentru a   forma o nouă familie. Familia este locul unde găsim înţelegere, linişte şi soluţii la problemele care ne frământă, condiția fiind ca în familie să existe comunicare, respect şi iubire. Trăim sentimente de bucurie și satisfacție atunci când vedem copiii jucându-se  alături de părinți. În asemenea clipe, în sufletele noastre se aprinde mai puternic speranța că Dumnezeu va ocrotită familia mereu.

Prin asemenea activități este sensibilizată comunitatea și societatea în ansamblu, pentru a apăra familia de toate curentele care încearcă să știrbească din importanța ei majoră.

Munca elevilor și a pedagogilor care s-au străduit ca toate activitățile ce țin de spiritualitatea creștin-ortodoxă, inclusiv găzduirea ediției a IV-a a Seminarului metodologic republican „Școala și Biserica: parteneriat pentru educație”, organizate în anul de studii 2014-2015, să fie interesante a fost răsplătită  cu diplome de participare, de merit și de excelență din partea  Departamentului Studii al Mitropoliei Moldovei și cu alte distincții acordate de ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove.

Alături de elevii și profesorii Liceului Teoretic ,,Miron Costin” sunt și colaboratorii întreprinderii ,,ArtStudio”, care prin  munca depusă contribuie la mediatizarea frumoaselor evenimente organizate în această mare și unită FAMILIE.