Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

duminică, 10 ianuarie, 2016

Zi de nespusă bucurie duhovnicească pentru creștinii din or. Durlești

DSC01597

Colindele care ne vestesc Nașterea Domnului au răsunat de la mic la mare în parohia Sf. Ierarh Nicolae din Durlești.

Într-o atmosferă solemnă, în paraclisul Sf. Lazar de pe lângă biserica Sf. Nicolae, preotul paroh Adrian Toia împreuna cu alți slujitori și mulțimea de creștini veniți la slujba de duminică au primit cete de colindători care au vestit tuturor măreața bucurie a Nașterii Domnului.

Festivalul de colinde a început cu cuvântul de salut a preotului paroh care și-a exprimat dorința ca acest eveniment să devină o frumoasă tradiție pentru fiecare an. Apoi cete de colindători: copilașii grădiniței „Mărțisor” din or. Durlești; colectivul de băieți a liceului „Hiperion” din or. Durlești și corul format din absolvenții Academiei de muzică din or. Chișinău au adus tuturor o bucurie sufletească nemaipomenită prin cântarea deosebitelor colinde care nu pot să lase nici un suflet de creștin fără emoții sfinte.

La final, parohul bisericii Sf. Arh. Mihail și Gavriil din or. Durlești, prot. mitr. Zosima Toia a rostit un emoționant cuvânt de încheiere îndemnându-i pe toți să-și păstreze cât mai mult timp sentimentele de pace, liniște și bucurie care stăpânesc în timpul acestei perioade a sărbătorilor de iarnă.

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/