Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

sâmbătă, 16 iunie, 2012

Zeci de copii cu nevoi speciale din capitală au demonstrat că au talent

Zeci de copii cu nevoi speciale din capitală au avut ocazia să arate lumii întregi că au talent, în pofida deficienților fizice. Pentru acești copii, Asociația ”Flacăra Speranței”, cu suportul mai multor organizații, a deschis un Centru de Pictură, unde copiii își vor putea perfecționa talentul de pictori.

La ceremonia de deschidere a Centrului de Pictură, a fost prezent Consiliereul Cultural a Mitropoliei Moldovei, Prot. Nicolae Ciobanu, care s-a adresat cu un cuvânt de felicitare către organizatorii acestui proiect de suflet:

„Dragii mei, mă bucur foarte mult de  inițiativa Asociației ”Flacăra Speranței”, care prin acțiunile sale sprijină acești copii și le dă posibilitatea de a se afirma prin artă și de a se integra mai ușor în societate. Copiii spun că au vrut să reproducă pe foaie cele mai frumoase imagini din natură și că vor dărui apropiaților desenele. Nădăjduim că peste ani, unii dintre acești pici, care astăzi abia de reușesc să țină creionul în mână, vor ajunge pictori renumiți și vor reprezenta țara la diferite concursuri internaționale. Dumnezeu să binecuvinteze intenția nobilă a organizatorilor acestui eveniment.

În cadrul Centrului copiii vor lua lecții de la pictorița Elvira Cemortan-Voloșin și de la alți artiști plastici din țară.

Centrul de Pictură ”Armonie și Culoare” va fi deschis toată vara.