Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

23:51, marți, 26 noiembrie, 2013

Vlădica Vladimir a sfințit biserica din s. Sociteni, r. Ialoveni

Cu ocazia renovării bisericii “Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din s. Sociteni, r. Ialoveni , Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a liturghisit în incinta sfântului lăcaș, avându-i alături pe Secretarul Mitropolitan Prot. Mitr. Vadim Cheibaș,  Protopopul de Ialoveni, Prot. Mitr. Anatolie Stefanov, preotul-paroh – Părintele Marcel Drobot și mai mulți slujitori ai blagociniei.

Aflându-se în mijlocul credincioșilor din Sociteni, care cu mic și cu mare a venit să participe la slujba arhierească, Mitropolitul Vladimir a înălțat rugi către Bunul și Atotputernicul Dumnezeu spre a-I mulțumi pentru toate binefacerile Sale și pentru a cere și mai departe nețărmuita Lui milă pentru poporul binecredincios.

Cu prilejul frumosului eveniment de astăzi, dar și pentru munca depusă pentru repararea bisericii, Întâistătătorul l-a decorat pe părintele Marcel Drobot cu dreptul de a purta Cruce cu Pietre Scumpe, felicitându-l și îndemnându-l la și mai multe fapte bune, binecuvântate de Domnul.

După Liturghie, Vlădica Vladimir s-a adresat enoriașilor care au participat la serviciul divin, îndemnând sătenii să fie la fel de uniți în jurul Sfintei Biserici și să-și conducă pașii prin viață după îndrumarea Evangheliei lui Hristos.

Părintele Marcel a mulțumit Chiriarhului pentru bunăvoință și binecuvântările Sale, rugând pe Înalt Prea Sfinția Sa ca și mai departe să susțină cu sfatul și cu îndemnul părintesc toate lucrările cele ziditoare de suflet.