Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

8:22, duminică, 10 noiembrie, 2013

Vlădica Vladimir a săvârșit slujba vecerniei la Sfânta Mănăstire Ciuflea

În seara zilei de ieri, cu ocazia aducerii icoanei și a părticelelor din moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei la Mănăstirea Ciuflea din Chișinău, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat slujba vecerniei împreună cu utrenia în incinta acestui așezământ monahal.

Dimpreună cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a slujit Prea Sfințitul Episcop Nicodim de Edineț și Briceni, Ieromonahul Nicolae (Roșca), duhovnicul-administrator al mănăstirii și un numeros sobor preoțesc.

Alături de Mitropolit au venit să dea laudă Domnului și să ceară mijlocirea Sfântului Luca, Arhiepiscop al Crimeei şi Simferopolului, mulțime de creștini drept-măritori, care cu mare nădejde în suflet și dragoste de Hristos au îngenuncheat în rugăciune.

În timpul serviciului divin, au fost sfințite două crucifixe pentru Sfânta Masă, jertfite Catedralei „Sf. Teodor Tiron” de către Ieromonahul Nicolae (Roșca).

După slujbă, Înalt Prea Sfinția Sa i-a miruit și i-a binecuvântat pe cei prezenți, îndemnându-i să ia aminte la viața plină de credință și jertfă a Sfântului Luca și să urmeze bineplăcutului său exemplu de viață închinată Mântuitorului.

La final, Părintele Nicolae a mulțumit Mitropolitului Vladimir pentru că a binevoit să împartă bucuria acestui eveniment mult-așteptat cu obștea și pelerinii Mănăstirii Ciuflea, nădăjduind că și în continuare Chiriarhul va fi alături de ei cu rugăciunea și sfatul cel părintesc.

Menționăm că icoana și părticelele din moaștele Sf. Arhiepiscop Luca se vor afla permanent la Mănăstire, iar periodic, sfințeniile vor fi duse spre închinare credincioșilor din întreaga țară.