Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:21, duminică, 2 martie, 2014

Vlădica Vladimir a oficiat un serviciu divin la Sfânta Mănăstire Ciuflea

În ziua hramului Sfintei Mănăstiri Ciuflea în cinstea Sf. M. Mc. Teodor Tiron, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, dimpreună cu PS Episcop Anatolie de Cahul și Comrat, PS Nicodim de Edineț și Briceni, Arhim. Nicolae (Roșca) – duhovnicul așezământului monahal și mai mulți slujitori a oficiat un serviciu divin în vechea mănăstire a Chișinăului.

Slujba a început cu un parastas în memoria combatanților căzuți în războiul de pe Nistru pentru integritatea țării, la care au fost prezenți colaboratori ai Ministerului Afacerilor Interne în frunte cu Domnul Ministru Dorin Recean, veterani ai războiului din Transnistria și rude ale celor care nu s-au întors de pe câmpul de luptă.

În acest context, Înalt Prea Sfinția Sa a îndemnat pe toți cei prezenți în sfântul locaș să se roage pentru sufletele celor răposați, dar și pentru pace și liniște pe pământul nostru, pentru a nu mai trece prin asemenea dramă care a semănat moartea printre frați.

În continuare, Arhiereii au sfințit un chivot pentru Sfântul Altar și câteva candele pentru icoana cu chipul Maicii Domnului de la Hârbovăț.

După sfințire, Mitropolitul, Episcopii și slujitorii au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în timpul căreia au ridicat rugi către Bunul și Atotputernicul Dumnezeu pentru nespusa Lui îndurare și dragoste pentru poporul Său.

După Liturghie, Înalt Prea Sfinția Sa a săvârșit slujba vecerniei cu cinul iertăciunii, îndemnând toți slujitorii și credincioșii să înceapă Sfântul și Marele Post cu sufletul curat, cu dragoste față de Dumnezeu și față de aproapele.

Părintele Arhimandrit Nicolae a mulțumit Întâistătătorului pentru bunăvoința de a fi în această zi împreună cu obștea și pelerinii Mănăstirii Ciuflea, menționând că și mai departe, cu aceiași smerenie și osârdie va munci pentru binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

***

Menționăm că în seara zilei de ieri la Mănăstirea Ciuflea au fost aduse de la Sfântul Munte Athos părticele din moaștele Sf. M. Mc. Pantelimon, Sf. M. Mc. Teodor Tiron, Sf. Mc. Haralambie, Sf. Irh. Grigorie Teologul, Sf. M. Mc. Anastasia, etc.

Sfințeniile se vor afla în incinta Mănăstirii până luni 3 martie 2014.