Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:56, luni, 26 octombrie, 2015

Vlădica Vladimir a liturghisit la mănăstirea cu hramul în cinstea Icoanei Maicii Domnului „Portărița” din or. Comrat

IMG_0424

În ziua pomenirii Icoanei Maicii Domnului „Portărița”, Vlădica Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea cu hramul în cinstea Icoanei Maicii Domnului „Portărița” din or. Comrat.

Arhipăstorului i-au coliturghist PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Damian, Episcop de Fastov (Ucraina) și un impunător sobor preoțesc.

La Vohodul Mic, ÎPS Mitropolit Vladimir la ridicat pe Părintele Ieroschimonah Ioan, Starețul acestui sfânt așezământ în treapta de Schiarhimandrit cu dreptul de a purta Mitră, în semn de recunoștință arhierească pentru truda depusă pentru binele și propășirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

La rândul său, Părintele Ioan i-a mulțumit Mitropolitului pentru această aleasă cinste și a declarat că, prin voia Domnului și cu binecuvântările Înaltpreasfinției Sale și mai departe va sluji cu osârdie la Altarul Mântuitorului Hristos.

După Sfânta Liturghie, Vlădica Vladimir dimpreună cu soborul preoțesc a săvârșit sfințirea icoanei cu chipul  Maicii Domnului „Portărița” amplasată în curtea mănăstirii, după care a oficiat un Tedeum de mulțumire pentru ajutorul Atotțiitorului întru săvârșirea lucrărilor celor binecuvântate și ziditoare.

De alese distincții bisericești s-au bucurat câțiva ctitori ai acestei mănăstiri. Astfel, monahia Eufrosinia (Maria Uzun) și dna Ana Peeva, au fost decorate cu ordinul „Sf. Cuvioasa Parascheva”; dna Ina Capcalî – cu medalia „Eparhia Chișinăului – 200 de ani”, iar dna Natalia Crapivca cu medalia jubiliară „25 de ani de activitate a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova – Mitropolitul Vladimir.”

Drept amintire a rugăciunii comune de astăzi, pelerinii au primit în dar din partea Mitropolitului, cruciulițe și cărți de rugăciuni, spre binecuvântare și întărire duhovnicească.