Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

23:05, marți, 20 ianuarie, 2015

Vlădica Vladimir a liturghisit la Comrat

IMG_9835

În zi de sărbătoare, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Ioan Botezătorul” din orașul Comrat. Întâistătătorul a fost întâmpinat cu aleasă bucurie de către Preasfinţitul Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat, de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi de numeroşi credincioşi din regiune.

Mitropolitului i-a mai coliturghisit și Înaltpreasfințitul Iustinian, Arhiepiscop de Elista și Kalmâkia, care s-a rugat împreună cu toți, spre mijlocirea şi ajutorul Înaintemergătorului şi Botezătorului Domnului nostru Iisus Hristos, pentru poporul cel dreptmăritor.

Mitropolitul a felicitat creştinii din Comrat cu prilejul frumosului praznic şi i-a îndemnat să fie cu dragoste și luare aminte față de învățătura Sfintei noastre Biserici Ortodoxe.

După serviciul divin, Înaltpreasfinția Sa a sfințit locul unde în curând va începe construcția unui parc industrial de proporții, chiar la Comrat.

În continuare, Vlădica Vladimir a vizitat Mănăstirea cu hramul în cinstea Maicii Domnului „Portărița” din Comrat, unde a discutat cu obștea monahală și l-a decorat pe Părintele Stareț, Ieroschimonahul Ioan, cu dreptul de a purta Cruce cu Pietre Scumpe, în semn de recunoștință arhierească pentru truda depusă pentru binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova. La rândul său, Părintele Ioan i-a mulțumit Mitropolitului pentru această aleasă cinste și a declarat că, prin voia Domnului și cu binecuvântările Înaltpreasfinției Sale și mai departe va sluji cu osârdie la Altarul Mântuitorului Hristos.