Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

miercuri, 17 decembrie, 2014

Vlădica Vladimir a liturghisit la biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” din Tiraspol

În ziua pomenirii Cuv. Savva de Storojev, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” din Tiraspol, căreia i-au trecut pragul numeroşi enoriaşi dornici să participe la serviciul divin praznical.

Alături de Mitropolit au coliturghisit ÎPS Savva, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, ÎPS Alexii, Arhiepiscop de Balta şi Ananiev, PS Diodor, Episcop de Melekess şi Cerdaklî, Prot. Ioan Calmâc, Secretarul Eparhiei de Tiraspol şi Dubăsari, precum şi alţi slujitori.

În timpul slujbei, Vlădica Vladimir l-a hirotonit pe Protodiaconul Vasile Busuioc în treapta de preot, pe seama bisericii „Schimbarea la Faţă” din Tighina.

La finalul Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, Mitropolitul a săvârşit un Te-Deum de sănătate, după care Înaltpreasfinţia Sa a adresat un cuvânt de învăţătură către toţi cei prezenţi, aducând felicitări Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Savva cu ocazia prăznuirii mijlocitorului ceresc, urându-i să aibă parte de o viață binecuvântată și de acum înainte, arhipăstorind cu aceiași dragoste și dăruire, turma încredințată spre propăşire şi dăruindu-i o icoană cu chipul Maicii Domnului de Ierusalim, pictată de iconarii din Chişinău.

La rândul său, Vlădica Savva i-a mulțumit Mitropolitului pentru Liturghia deosebită oficiată în această zi și pentru frumoasele urări, menționând că și mai departe, cu ajutorul Domnului, va munci cu sârg şi ascultare, întru propășirea credinței și mântuirea creștinilor.