Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:24, luni, 3 februarie, 2014

Vlădica Vladimir a liturghisit la biserica în cinstea icoanei Maicii Domnului „Troeruchitsa”

La doi februarie a.c., Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, dimpreună cu câțiva slujitori ai Catedralei „Nașterea Domnului” din Chișinău, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica în cinstea icoanei Maicii Domnului  „Troeruchitsa” din Oreho-Borisovo Yujnoe, Moscova.

După serviciul divin la care au participat zeci de credincioși, Arhim. Benedict (Țirkov), i-a mulțumit Înalt Prea Sfinției Sale din numele slujitorilor și a enoriașilor sfintei biserici pentru rugăciunea Arhipăstorească și a menționat că slujbele oficiate de Întâistătăorul Bisericii Ortodoxe din Moldova sunt întotdeauna marcate de dragoste creștinească, împăcare sufletească și solemnitate.

Totodată, Părintele Arhimandrit a vorbit în termeni deosebit de frumoși despre comunitatea credincioșilor moldoveni care s-a format pe lângă parohie, astfel creându-se posibilitatea ca membrii Bisericii Ortodoxe din Moldova care se află la Moscova, să se roage în limba maternă.

La rândul său, Vlădica Vladimir a mulțumit cordial gazdelor pentru această posibilitate deosebită de a se ruga împreună Domnului Hristos, exprimându-și speranța că și în viitor vor mai fi organizare astfel de evenimente frățești.