Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

luni, 13 august, 2012

Vizită de lucru la mănăstirea Condriţa

În după-amiaza zilei, ÎPS Mitropolit Vladimir a efectuat o vizită de lucru la mănăstirea „Sf. Irh. Nicolae” din s. Condriţa, mun. Chişinău, unde s-a familiarizat cu activitatea obştei şi lucrările de reconstrucţie a bisericilor de pe teritoriul aşezământului monahal.

Cu această ocazie, părintele administrator Prot. Mitr. Veaceslav Şpac a raportat Întâistătătorului despre recentele realizări, printre care se numără: construirea unui nou bloc de chilii, efectuarea picturii murale în biserica de iarnă, instalarea unei cruci în curtea mănăstirii prin aportul financiar al credincioşilor din UTA Găgăuzia şi reutilarea fabricii de lumânări cu echipament de ultimă generaţie.

Înalt Prea Sfinţia Sa a vizitat toate obiectivele enumerate din cadrul mănăstirii Condriţa, familiarizându-se cu etapele de realizare a lucrărilor de renovare şi reconstrucţie, precum şi cu noile standarde de producere a lumânărilor.

Mitropolitul s-a arătat mulţumit de munca depusă, apreciind capacităţile de organizare şi mobilizare a părintelui Veaceslav, precum şi eforturile depuse de monahi, fraţi, dar şi de credincioşii care muncesc zi de zi la mănăstire.

La rândul său, părintele-administrator a mulţumit Arhiereului pentru bunăvoinţa de a vizita această mănăstire istorică, dar mai ales pentru sprijinul constat pe care îl oferă pentru renaşterea acesteia. În acest context, Sfinţia Sa a declarat că şi în continuare se va munci în aceleaşi tempouri, pentru ca în cel mai scurt timp aşezământul să-şi recapete splendoarea de odinioară.