Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:21, luni, 23 septembrie, 2013

Un secol de la târnosirea bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Malcoci. r. Ialoveni

În dimineața zilei de ieri, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit un serviciu divin praznical, prilejuit de aniversarea a o sută de ani de la întemeierea bisericii „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din satul Malcoci, raionul Ialoveni.

Arhiereul a fost întâmpinat cu mare drag de Protopopul de Ialoveni, Prot. Mitr. Anatolie Stefanov și Prot. Andrei Oistric, parohul sfântului lăcaș, reprezentanți ai administrației publice locale și zeci de credincioși, printre care numeroși copilași.

În timpul serviciului divin, părintele Andrei a fost decorat cu dreptul de a purta cruce cu pietre scumpe, în semn de apreciere arhierească pentru munca depusă spre buna îngrijire a tumei încredințate spre păstorire.

În continuare, Arhim. Pimen (Gobjilă), nevoitor al Mănăstirii Saharna, a fost decorat de către ÎPS Mitropolit Vladimir cu Ordinul „Meritul Bisericesc”, pentru munca depusă spre binele și mărirea Biserici Ortodoxe din Moldova.

Totodată, această Sfântă Liturghie a fost una memorabilă și pentru protodiaconul Mihail Vicol, care s-a învrednicit de a fi hirotonit de către Întâistătător în treapta de preot.

După slujbă, Vlădica Vladimir dimpreună cu slujitorii prezenți, a oficiat un Te-Deum de mulțumire Domnului pentru toate binefacerile Sale și mărinimia nețărmuită.

Mai târziu Înalt Prea Sfinția Sa a adresat un cuvânt de felicitare părintelui Andrei Oistric și enoriașilor, îndemnându-i să fie fideli Credinței Ortodoxe și datinilor străbune, pentru a trăi în pace și bună înțelegere mulți ani înainte.

Tot în aceiași zi, Arhipăstorul a săvârșit o litie la mormântul Arhimandritului Augustin (Gorbu), prin a cărui străduință biserica „Sf. Arhangheli Mihal și Gavriil” din Malcoci a fost redeschisă după anii de prigoană.