Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:42, luni, 12 octombrie, 2015

Un mare actor și o lecție frumoasă – „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”

Are 66 de ani și o carieră în actorie de 45 de ani. O vedetă în adevăratul sens al cuvântului, Richard Gere a experimentat, pentru o zi, viața de om al străzii.

Cu haine ponosite și aparent neîngrijit, actorul şi-a vărsat amărăciunea întruchipării sale de paria al societăţii undeva pe străzile aglomerate din New York. A ţinut înadins să observe reacțiile trecătorilor la vederea unui om sărman, dar şi să trăiască senzaţiile dispreţului, umilinţelor şi foamei care pe mulţi îi împing la disperare.

“Când am făcut acest experiment, nimeni nu m-a recunoscut. Am simțit cum este să fii un homeless. Oamenii doar treceau pe lângă mine și se uitau dizgrațios. O singură doamnă mi-a arătat empatie și s-a oprit să-mi ofere mâncare. A fost o experiență pe care nu o voi uita niciodată”, a mărturisit actorul pe o rețea de socializare.

În mesajul său, actorul ne dă și o lecție prețioasă, la care ar trebui să reflectăm pentru câteva clipe: “De cele mai multe ori, uităm cât de norocoși suntem. Nu ar trebui să considerăm că merităm asta. Iar dacă putem ajuta pe cineva aflat în nevoie, ar trebui să o facem imediat. De aceea, după această zi în stradă, am oferit mâcare și câte 100 de dolari fiecărui om al străzii pe care l-am întâlnit. Au început să plângă și au fost extrem de recunoscători. Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”

www.ortodox.md